`t SPRENGENHUS NIEUWS

KOFFIEKLETS

Op elke donderdag 
Van 10:00 tot 12:00 uur.
U bent van harte welkom 

Het SOERENS ARCHIEF

Werkavonden 2019

 • van 19.30-21.00 uur

 • December  5-12 (2018)
  Januari       15-22-29
  Februari      5-12-19-26
  Maart          5-12-19-26
  April            2-9-16-23-30
  Mei              7-14-21-28
  Juni             4-11-18-25
  Juli              vakantie
  Augustus     vakantie
  September  3-10-17-24
  Oktober       1-8-15-22-29
  November   5-12-19-26
  December   3-10-17

Biljarten in ’t Sprengenhus

Geplaatst op zondag 4 maart 2018, door Henk Kranenburg

Enige tijd terug kwam tijdens de koffieklets op donderdagmorgen aan de orde de wens om enige instructie bij het biljarten.

Na overleg met ex biljarters van Gazelle Sportvereniging is afgesproken dat zij op donderdag 8 maart en donderdag 15 maart beide keren om 14.00 uur een instructie zullen geven. Hierbij wordt aandacht gegeven aan omgaan met het biljart, verzorging, techniek van het spel, spelregels, effecten met de bal enz.

Wie hiervoor belangstelling heeft is van harte welkom.

Afhankelijk van belangstelling en deelname gaan we bekijken hoe verder te gaan, ook wat betreft de speeluren.

Wellicht zijn er beginners, die nog behoefte hebben aan nadere instructie. Misschien zijn er anderen die op hun eigen tijd een balletje willen stoten.

De kosten zijn voorlopig nihil.
Dus een aantrekkelijke manier om kennis te maken met of gewoon plezier te beleven aan de biljartsport.

 

Op donderdagmiddag 8 maart is er onder leiding van 2 ervaren biljarters door een groepje van 2 dames en
3 heren gebiljart.Aanstaande donderdag (15 maart) spelen we weer, aanvang 14.00 uur.

Een ieder is van harte welkom.
Daarna gaan we overleggen hoe verder te gaan.
Welke tijdstippen, met of zonder instructie.
We kunnen ook groepjes vormen naar rato van ervaring, of misschien juist niet!
Als je niet kunt , laat even horen of je belangstelling hebt en wat je wensen zijn.
groet

Nadere informatie bij Ton Eikelboom.
Tel 0313619322
Email  ton@eikelboom.nl

 

Dag ‘Sprengenpodium’, hallo ‘Kunst in de etalage’.

Geplaatst op woensdag 13 december 2017, door Henk Kranenburg

Dag ‘Sprengenpodium’, hallo ‘Kunst in de etalage’.


Zaterdagmiddag werd in ’t Sprengenhus in Laag-Soeren een periode afgesloten en tegelijk een nieuwe geopend. Het laatste Sprengenpodium werd feestelijk geopend met een korte toespraak van Juul van Rijn. Zij blikte even terug op een imposante reeks tentoonstellingen met een grote variatie aan kunst en kunstenaars, vooral uit Laag-Soeren en directe omgeving. Zo waren er uiteraard schilderijen, maar ook papierkunst, foto’s, wol, teksten en jubilea e.d., Soerense geschiedenis enz. De commissie Sprengenpodium bestaande uit Marjan Bakker, Mieke Blanksma, Francien van Weelden en genoemde Juul van Rijn heeft gedurende een reeks van jaren met veel plezier rond 30 tentoonstellingen opgezet. Zij zochten de kunstenaars en/of hun werk, begeleidden de inrichting, ontwierpen posters en verzorgden een mooie feestelijke opening. Kortom, een compleet draaiboek rondom een expositie. Op deze manier is ’t Sprengenhus steeds een podium geweest voor kunst. Met een andere opzet blijft het doel gelijk. In deze laatste editie van ‘t Sprengenpodium werd de eerste ‘ Kunst in de etalage’ tentoonstelling geopend. Vanaf nu hangt in ’t Sprengenhus een heuse etalage. In dit raamwerk ofwel vitrine van 2,5 x 1,5 m. kan eenieder die dat wil zijn kunnen op kunstzinnig gebied onder de aandacht brengen. De opzet is een permanente, interactieve kunstexpositie te creëren. De eerste die in de nieuwe vitrine exposeert is Klaske Semplonius uit De Steeg met haar viltatelier. Naast deze expositie is het ook mogelijk zelf aan de slag te gaan met vilt in workshops die door Klaske worden verzorgd aan de Harderwijkerweg 54 in Laag-Soeren. Nadere info via info@klaskesemplonius.nl. Deze opening werd muzikaal opgeluisterd door Cranks up my Stereo, een band die bijdroeg aan de goede sfeer in de foyer van ’t Sprengenhus. Onder het genot van een hapje en een drankje beleefden de aanwezigen een mooie middag en kreeg de eerste interactieve expositie “Kunst in de etalage” de opening die het verdient. 
 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus