Nieuws

Henk Bosman vrijwilliger van het jaar in Laag-Soeren

16 november 2018
Op de najaarsvergadering van Soerens Belang is Henk Bosman bekroond voor zijn inzet in het dorp en daarbuiten. Hij heeft ook een bijzondere staat van dienst in het dorpsleven. Zo is hij een van de bestuursleden van voetbalvereniging SCS, terwijl hij ook als scheidsrechter nog altijd actief is.

Soerens Belang wil niet ‘geschiphold’ worden

13 november 2018
Tijdens een goedbezochte najaarsvergadering van Soerens Belang is maandagavond nagedacht over de gevolgen van Lelystad Airport. Deze luchthaven wordt nu getransformeerd tot internationale luchthaven. Er is echter een probleem, de nieuwe laagvliegroutes lopen over onze regio heen.

Brandweer opnieuw in actie voor kat Pino in Laag Soeren

11 november 2018
De brandweer is zondag omstreeks 12.00 uur opnieuw in actie gekomen voor kat Pino. De kat zat al een aantal dagen hoog in een boom vast aan de Harderwijkerweg tussen Laag Soeren en Dieren.

Excursie IVN Oost-Veluwezoom: Herfst in de Weversbergen

10 november 2018
IVN Oost-Veluwezoom houdt zondag 18 november een wandeling in de Weversbergen. De wandeling start om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats Elsberg/Lange Juffer, aan het einde van de Schaapsallee bij Laag Soeren.

Fietsoversteek Harderwijkerweg/Van Zwietenlaan

8 november 2018
De gemeente Rheden stuurde donderdag 8 november de volgende brief.

Gevarieerde najaarsvergadering Soerens Belang

5 november 2018
Op maandagavond 12 november as. om 20.00 uur houdt Soerens Belang haar najaarsvergadering in de zaal van De Harmonie in Laag-Soeren. Vorig jaar hebben mensen van de provincie Gelderland de toenmalige stand van zaken omtrent de ontwikkelingen rond vliegveld Lelystad op de vergadering uiteengezet.

Sinterklaas komt...

3 november 2018
Ook aan Laag-Soeren brengt Sinterklaas op zaterdag 24 november een bezoek. Waar en hoe laat hij aankomt is nog niet bekend.

Prachtig matineeconcert Dierens Harmonie orkest en Sempre Crescendo

30 oktober 2018
Zondagmiddag 28 oktober verzorgden de orkesten van het Dierens Harmonie Orkest en Sempre Crescendo, samen goed voor 240 jaar harmoniemuziek, een matineeconcert. Het concert vond plaats in een goed gevuld ‘t Sprengenhus te Laag-Soeren.

Burgemeester Carol van Eert opent grote jubileumexpositie Boulevard Magenta

Burgemeester Carol van Eert opent grote jubileumexpositie Boulevard Magenta

20 oktober 2018
Vijf jaar geleden richtte Marjan Smit op Landgoed Laag Soeren Boulevard Magenta, School voor Ambacht & Kunst op. Morgen 21 oktober opent burgemeester Carol van Eert het nieuwe onderkomen van Boulevard Magenta.

Inloopavond over de fietsoversteek op de kruising Harderwijkerweg-Van Zwietenlaan Laag-Soeren

16 oktober 2018
Op 23 oktober is er in ‘t Sprengenhus in Laag-Soeren een inloopavond over de fietsoversteek op de kruising Harderwijkerweg-Van Zwietenlaan. De avond is van 18.30 tot 20.00 uur. Soerens Belang en de gemeente organiseren dit samen.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus