Solo Expositie Portretschilder Ineke Kromdijk ,,Goed leren schilderen heeft mij zoveel gebracht!”

Geplaatst op donderdag 31 januari 2019, door Rein Aardema

Solo Expositie Portretschilder Ineke Kromdijk ,,Goed leren schilderen heeft mij zoveel gebracht!”

Op donderdag 7 februari om 17.00 uur zal Marjan Smit bij Boulevard Magenta de expositie met de portretten van Ineke Kromdijk openen.
Ineke Kromdijk heeft zich gespecialiseerd in portretten in olieverf op paneel. Zij werkt zoals de oude meesters werkten: Met een ondertekening, een onderschildering en een paar lagen olieverf.

,,Denk niet, dat ga ik later doen. Zet nu de stap. Het heeft mij zoveel gebracht.”
Ineke Kromdijk

Er zijn veel mensen die net als Ineke een droom hebben om goed te leren schilderen. Soms komt het er niet van, kun je niet de juiste leermeester vinden of denk je: Later, als ik met pensioen ben…
Ineke besloot op een dag om niet langer te wachten tot ze meer tijd zou hebben. Haar drukke baan als managementassistent in het Deventer Ziekenhuis en de drukke agenda van de Kunstcommissie en levendige gezin zouden dat toch niet toelaten. Waarom wachten?
Ze is nu echt met pensioen en plukt de vruchten van deze beslissing: Ze heeft zoveel uren geschilderd, zoveel kijkervaring en een eigen smaak ontwikkeld dat zij met een collectie schilderijen kan exposeren en klaar is om portret opdrachten aan te nemen.

,,Ik heb leren kijken als een schilder.”
Bij Boulevard Magenta leer je met je wens om mooie schilderijen te maken om te gaan. Stap voor stap ontdek je welke manier van schilderen bij jou past. Dat is een heel persoonlijke zoektocht en een echte meerwaarde. Ineke heeft een geweldig oog voor het gouden moment, van een lichaamshouding, een oogopslag, een karakter, de zon door het haar. Wat rest is te weten hoe je dat gouden moment vangt, over brengt op doek of paneel en hoe je start.

,,Als ik geraakt ben door een beeld zie ik voor mij hoe het als schilderij is.”
Wij zien talent als volgt:
Willen leren, willen ontdekken en kunnen genieten van de schilderperiode, all the way!
En dan is er echt veel mogelijk… meer dan we doorgaans zelf verwachten als we aan het begin staan en alleen ons verlangen weten: Ik zou dat zo graag kunnen! Goed schilderen.

 
Openingstijden en rondleidingen
Tot en met 22 april is de expositie gratis toegankelijk op donderdagen en zaterdagen.
Ineke Kromdijk en Marjan Smit verzorgen maar liefst 9 rondleidingen. Je hoort achtergrond informatie, leert de schilder kennen en neemt een kijkje in de klassen van Boulevard Magenta, School voor Ambacht & Kunst, ’t Sprengenhus, Harderwijkerweg 25, 6957 AB Laag-Soeren.  

Informatie over de rondleidingen vind je op www.inekekromdijk.nl  of op www.boulevardmagenta.nl

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus