Station voor stoomtrein in Laag-Soeren moet toeristen lokken naar gemeente Rheden

Geplaatst op vrijdag 25 januari 2019, door Rein Aardema. Bron: Algemeen Dagblad

Een station voor de stoomtrein in Laag-Soeren, een monument voor Audrey Hepburn in Velp, een ‘fietsstraat van de toekomst’ in Dieren, een kunstmatige boom als attractie in Rheden.

Deze opzienbarende plannen heeft voorzitter Ben Denekamp van de Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom dinsdagavond gepresenteerd aan de Rhedense gemeenteraad. De uitvoering van het ene plan is zekerder dan van het andere. ,,Er kan ook nog een idee afvallen of bijkomen”, zegt Denekamp.

Maar het is duidelijk dat de eind 2016 opgerichte Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom (STRV), een samenwerkingsverband van alle relevante partijen in de gemeente Rheden, er alles aan wil doen om de toeloop van toeristen naar de gemeente te bevorderen.

Overstappunt

Een station voor de Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM) aan het kanaal bij Laag-Soeren zou moeten dienen als overstappunt voor toeristen die vanuit de stoomtrein wandelend, fietsend of wellicht met elektrische karretjes het bosgebied of de kanaalzone in willen gaan. Na afloop zouden de gasten dan weer met de stoomtrein verder kunnen gaan. De VSM is geporteerd van een station bij Laag-Soeren.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus