Laag-Soeren sluit maand vol evenementen af met goedbezochte en gezellige Nieuwjaarsreceptie

Geplaatst op dinsdag 8 januari 2019, door Rein Aardema. Bron: Mart van Tol

Laag-Soeren sluit maand vol evenementen af met goedbezochte en gezellige Nieuwjaarsreceptie

Ook in Laag-Soeren komt een eind aan een maand vol activiteiten rond Sinterklaas, Kerstmis en de overgang naar 2019. Dit was een maand met vele hoogtepunten in het alledaagse dorpsleven. Nauwelijks was Sinterklaas vertrokken of er werd met veel tamtam en fanfare een Soerense kerstboom geplaatst voor ’t Sprengenhus.  Op het kerstconcert van Sempre Crescendo werd een gevarieerd repertoire aan Kerstmuziek ten gehore gebracht. Uiteraard was er gelegenheid mee te zingen. 

Dan de Kerstmarkt waarover nog lang zal worden gesproken, en het traditionele Kerstschieten in de Harmonie met veel spanning en gezelligheid. 

Het oude jaar werd afgesloten met de bekende oliebollen van SCS.

Op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar was er weer het bekende zaalvoetbaltoernooi van SCS.  Met de gezellige Nieuwjaarsreceptie,  werden de festiviteiten afgerond.

Ook hier was Sempre Crescendo weer duidelijk hoorbaar aanwezig.  Met hun muzikale begeleiding waren zij vaak de rode draad in en rond het veelzijdige decemberprogramma.

Wederom heeft Laag-Soeren de afgelopen maand laten zien waarin een klein dorp groot kan zijn. Nog enkele dagen staat de kerstboom op het plein van ’t Sprengenhus als stille getuige van de afgelopen periode. Na zijn ontmanteling a.s. zaterdag pakt Laag-Soeren 2019 weer op.

Een jaar waarin weer veel zal gebeuren, zoals de oplevering van de 3e bouwfase van het Hof van Soeren. En voor je het weet komt de decembermaand weer op de kalender.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus