Sinterklaas vindt nieuwe daken in Laag-Soeren

Geplaatst op zaterdag 24 november 2018, door Rein Aardema. Bron: Mart van Tol

Sinterklaas vindt nieuwe daken in Laag-Soeren

Volgens afspraak kwam Sinterklaas zaterdagmiddag aan bij ’t Sprengenhus in Laag-Soeren waar hij werd ontvangen door een groot publiek en zijn huisorkest Semper Crescendo met toepasselijke muziek. Sinterklaas werd, eenmaal binnen, warm toegesproken door Mariska Kuperus van de activiteitencommissie Laag-Soeren, die namens het dorp al jaren de contacten met de Goedheiligman onderhoudt. 

In zijn dankwoord gaf Sinterklaas aan blij te zijn weer in Laag-Soeren te zijn. Hij toonde zich verheugd over de toename van het aantal daken in Laag-Soeren. Nu kunnen zijn Pieten weer eens een grotere ronde maken.

In de sportzaal hadden de Zwarte Pieten een circuit gebouwd waarop de kinderen de benodigde vaardigheden van Zwarte Piet konden oefenen. Vooral daklopen en het bezorgen van pakjes door de schoorsteen kreeg aandacht. Onder het toeziend oog van Sinterklaas en de Pieten deden de kinderen hun uiterste best. Zij kregen na afloop allemaal een hulppietendiploma van de Sint uitgereikt. Voor de oudere kinderen had de Sint een chocoladeletter meegebracht die ze naar eigen inzicht mochten versieren. Eerst vloeibare chocolade naar smaak als kleefstof en dan snoepjes, smarties schuimpjes of kruidnoten erop. Dit leverde een aantal kleurrijke en lekker uitziende letters op.

Bij zijn afscheid dankte de Sint voor het warme onthaal en had hij duidelijk meer vertrouwen in de goede afloop van de viering van zijn verjaardag. Dankzij de nieuwe Hulppieten. 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus