Laag-Soerense schooljeugd speelt partijtje mee

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2018, door Rein Aardema. Bron: Mart van Tol

Laag-Soerense schooljeugd speelt partijtje mee

In het kader van het ZOOM! Kamermuziekfestival hadden de kinderen van ’t Schaddeveld in Laag-Soeren druk geoefend op cello en viool. Mirjam met de cellisten en Hanneke met de violisten. Op deze mooie dag brachten zij samen met het Ruysdael Kwartet het resultaat ten gehore. En dat mocht er zijn. 

Het opgekomen publiek in de zaal van Theothorne  werd eerst getrakteerd op een nummer over een bananenkoopman, waarbij niet alleen de instrumenten werden bespeeld, maar ook gezongen. Later werd met het nummer ‘Poquito’  nog eens alles uit de kast gehaald. Daar hoorde ook nog een dansje bij.

Tussendoor verzorgde het Kwartet een intermezzo en werd een liedje gezongen dat in het Russisch begon maar een Nederlands einde kende. Zeer toepasselijk voor de toekomst van de kinderen werd men uitgenodigd in een blauwe trein te stappen die de wereld inrijdt, de toekomst  in, dromen achterna.

Na afloop was er een staande ovatie voor alle muzikanten,  instructrices en zangeres. Namens het bestuur van ZOOM! dankte Piet Blanksma allen die aan hadden meegewerkt voor hun inzet en feliciteerde met het resultaat. Juf Henny Wolsheimer was terecht trots  op alle leerlingen van ‘haar’ school.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus