Gezelligheid en veel spanning bij Kerstschieten

Geplaatst op donderdag 28 december 2017, door Rein Aardema. Bron: Mart van Tol

In het kader van de decemberactiviteiten in Laag-Soeren was het zaterdagavond 16 december weer tijd voor het kerstschieten in De Harmonie, georganiseerd door de activiteitencommissie van SCS. Velen mengden zich traditiegetrouw weer in de strijd om de mooie prijzen. Bij het sjoelen voor de jeugd ging de wisseltrofee dit jaar naar Jort Bosveld

Hij wist de schijven het best door de daarvoor bestemde gaten te mikken. Robin Mensink en Wessel van Vliet veroverden de 2e en 3e prijs. Bij het schieten voor de jeugd eindigden 3 schutters gelijk met 33 punten. Na barrage prolongeerde Idre Arentsen haar titel, voor Daniya van Raalte en Pjotr Snel. Bij de volwassenen eindigden Remko Koolen en Remco Nijenhuis gelijk met 35 punten.

Zij moesten in een toegift uitmaken wie dit jaar de beste schutter was, waarbij Remko uiteindelijk aan het langste eind trok. Het toekennen van de 3e prijs was nog ingewikkelder. Maar liefst 8 deelnemers schoten 34 punten bijeen. Uiteindelijk wist Gert Nieuwland deze prijs in de wacht te slepen. En zo’n mooie vleesschaal was de moeite zeker waard.

Door de avond draaide Leontien haar eigen winkeltje in de vorm van een Rad van Avontuur. Vele mooie prijzen, ook voor de inwendige mens, wisselden van eigenaar. Natuurlijk was de hoofdprijs bewaard voor de laatste ronde. Een mand vol luxe kerstartikelen ging naar Guus Morrien. SCS en De Harmonie kunnen terugzien op weer een mooi evenement.   

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus