Sinterklaas viert verjaardag op ’t Schaddeveld Laag-Soeren.

Geplaatst op dinsdag 5 december 2017, door Rein Aardema. Bron: Mart van Tol

Sinterklaas viert verjaardag op ’t Schaddeveld Laag-Soeren.

Al voor dag en dauw maakte Sinterklaas met 2 Zwarte Pieten  in een mooie cabrio zijn opwachting op BS ’t Schaddeveld in Laag-Soeren, om met de Soerenaren zijn verjaardag te vieren. Natuurlijk stond Sempre Crescendo klaar om hem muzikaal te verwelkomen met een scala van aan hem opgedragen nummers. 

De, ondanks het vroege uur, vele aanwezigen zongen uit volle borst mee. Sint genoot van de warme ontvangst en liet dat ook duidelijk merken. Waar Sinterklaas altijd trakteert door op zijn verjaardag cadeautjes uit te delen, brak Laag-Soeren met deze traditie. In ’t Sprengenhus stond de koffie klaar. De kinderen van ’t Schaddeveld hadden zich met juf Henny verdiept in de Griekse mythologie, en speelden de 12 heldendaden van Herakles na. Sinterklaas en alle aanwezigen genoten van zoveel moed en onverschrokkenheid, wat de kinderen ook uitstraalden.

Ook werd er een Surinaams liedje gezongen met muzikale begeleiding van enkele kinderen op diverse instrumenten. Het nummer werkte zo aanstekelijk dat de Zwarte Pieten vol overgave meedansten en zelfs Sinterklaas een dappere poging ondernam om zijn (zeer oude) beentjes nog eenmaal van de vloer te krijgen.

Daarna ontstond een gemoedelijk gesprek tussen de kinderen en Sinterklaas, waarbij de Sint  uitgebreid inging op het recente bezoek van de school aan het Rijksmuseum. Ook prees hij de muzikale en sportieve initiatieven en kwaliteiten van de kinderen. Eigenlijk veel te snel kwam een einde aan dit gemoedelijke feestje. Maar er wachtte de Sint nog een hele drukke dag en een nacht voordat hij weer naar Spanje vertrekt. En de kinderen moesten natuurlijk ook weer terug in het dagelijkse schoolritme.                      

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus