Laatste kunstexpositie Sprengenpodium in kerstsfeer

Geplaatst op vrijdag 1 december 2017, door Rein Aardema. Bron: Rheden Nieuws.nl

Op zaterdag 9 december sluit ’t Sprengenpodium van Laag-Soeren haar laatste expositie op een bijzondere manier af.

Eerst halen de dorpelingen samen een kerstboom uit het bos en plaatsen deze op het plein voor ’t Sprengenhus. Daarna, om 15.00 uur, wordt in de laatste editie van ’t Sprengenpodium een permanente interactieve kunstexpositie geopend, met oog voor het verleden en een blik op de toekomst. Alle dorps- en buurtgenoten, kunstenaars en kunstliefhebbers zijn van harte welkom.

Kerstboom plaatsen

Om 12 uur vertrekt de menigte bij ’t Sprengenhus. Samen wordt een boom uitgezocht in het bos ‘het Paradou’. In optocht achter de trekker en platte kar wordt de boom naar het plein voor t’ Sprengenhus gebracht en onder muzikale begeleiding van Sempre Crescendo wordt de boom rechtgezet en versierd.

Kunst in de etalage

Van 15.00-16.30 is het laatste Sprengenpodium. Na bijna acht jaar zet de commissie een punt achter dit concept. Maar niet zomaar. Op 9 december is de onthulling van een permanente interactieve kunstexpositie, met oog voor het verleden en een blik naar de toekomst. De foyer krijgt zelfs een make-over voor deze expositie.

“Sinds 2011 verzorgen wij met veel plezier viermaal per jaar een expositie met een feestelijke opening. Tientallen kunstenaars uit Laag-Soeren en omgeving hebben hun werk getoond in Laag-Soeren. Schilderijen, glaswerk, keramiek, weefproducten, en ook Loesje-teksten sierden de muren van ’t Sprengenhus. Soms adembenemend, soms voer voor discussie aan de bar. De openingen zijn een mooie manier geweest om te ontmoeten en de kunst bij elkaar af te kijken. Er was veel muziek, theater, workshops of een boekpresentatie”, aldus een lid van de commissie.

Wein, weib und gesang

Het glaasje warme Gluhwein krijgt de bezoeker van ons. En muzikanten Paul, Petra en Kajo van Cranks up my Stereo verzorgen de vrolijke noot.

Komt allen!

Nieuw! Vervoer van en naar de opening

Slecht ter been? De mensen van commissie ‘t Sprengenpodium zorgen voor vervoer. Stuur een berichtje naar: sprengenpodium@gmail.com of bel: 0313 619 459

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus