Basisschool in Laag-Soeren brengt onderwijs dichtbij

Geplaatst op woensdag 4 oktober 2017, door Rein Aardema. Bron: Mart van Tol

Basisschool in Laag-Soeren brengt onderwijs dichtbij

Voor de kinderen op basisschool ’t Schaddeveld in Laag-Soeren is het fijn om naar school te gaan.

De school heeft 19 leerlingen, verdeeld over de groepen 6, 7 en 8.

Juf Henny Wolsheimer zorgt voor een goede, ontspannende sfeer op school, waarbinnen de kinderen ook ruimte kunnen vinden voor eigen initiatief.

En die worden dan ook waar mogelijk beloond. In het kader van het taalonderwijs moeten de kinderen regelmatig een spreekbeurt houden. Wat is er dan leuker om dat op een locatie te doen waar je van alles over jouw onderwerp kunt vinden.

Zo was er onlangs een over tuinen bij Meeuwis de Vries aan het Soerense Zand. Dan komen de onderwerpen wel heel dicht bij de belevingswereld van de kinderen. Het mogelijk maken van dit soort zaken past uitstekend bij de insteek van juf Henny. De betrokkenheid van veel ouders bij de school maakt ook de uitvoering eenvoudiger. Voor de kinderen is het een belevenis. Juf Henny is ook heel positief over het thematisch onderwijs. Hierbij worden de oorspronkelijke vakken aardrijkskunde, biologie en geschiedenis door onderwerpen met elkaar verbonden. Al verhalen vertellend kun je vaak ook veel duidelijk maken.

Binnenkort staat ook een uitstapje naar Amsterdam op het programma, waarbij het Rijksmuseum zal worden bezocht. Ook dit maakt de leerstof op school weer een stuk levender voor de kinderen.      

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus