Soerens Eetgebeuren viert 1e lustrum

Geplaatst op donderdag 21 september 2017, door Rein Aardema. Bron: Mart van Tol

Soerens Eetgebeuren viert 1e lustrum

Het is al weer 5 jaar geleden dat Thea v.d. Brink het idee kreeg om een keer per maand een 3 gangen maaltijd te verzorgen voor ongeveer 20 personen, inwoners van Laag-Soeren. Direct vond dit bij andere dames bijval. Daarmee was het Soerens Eetgebeuren geboren. 

Sindsdien wordt het diner elke 2e donderdag van de maand om 17.30 uur opgediend in ’t Sprengenhus, m.u.v. juli en augustus.

De belangstelling ervoor is groot gezien het feit dat het altijd vol is en ook regelmatig met een reservelijst of wachtlijst moet worden gewerkt. De kokkinnen stellen zelf de maaltijd samen, doen de boodschappen, koken en verzorgen het diner. En dat het een gewaardeerd initiatief is in het dorp bleek ook uit de uitverkiezing tot vrijwilliger van het jaar van Laag-Soeren in 2015.

Vanwege het 5-jarig bestaan was er vorige week extra koffie en thee toe, met iets lekkers. En er was in de geest van de initiatiefneemster voor iedereen een (geluks)klavertjevier. De maaltijd was volgens traditie heel lekker en het was weer een gezellige boel in ’t Sprengenhus. Ook voor oktober belooft het weer wat.

Voor inwoners van Laag-Soeren: nadere info en aanmelden bij Reina Nieuwland, tel. 313-619250.   

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus