Gladiolenfestival, 4 dagen lang

Geplaatst op zondag 30 juli 2017, door Rein Aardema. Bron: Rheden Nieuws.nl

Augustus is bij uitstek de Gladiolenmaand. Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus én zaterdag 19 en zondag 20 augustus, wordt weer het jaarlijkse Gladiolenfestival gehouden bij Challagladiolen aan de Jut van Breukelerwaardlaan 6 te Laag-Soeren.

Tussen 11.00 – 17.00 uur is het veld aan de Jut van Breukelerwaardlaan 6 open om de attractieve Challagladiolen te bekijken en op een deel van het veld zelf te snijden, om naar eigen smaak boeketten samen te stellen.

Grote of kleine, levendige of juist zacht gekleurde bloemen, voor ieders smaak is er genoeg aanwezig. ‘s Middags zijn er meerdere interessante lezingen, de theetuin is open en er zijn een aantal aan de natuur gerelateerde kraampjes.

Challagladiolen houdt ook dit jaar weer haar gladiolenfestival maar wil het ditmaal uitbreiden met kinderactiviteiten. Kinderen zijn immers de toekomst en het zou mooi zijn als zij onze groene kennis en natuurhobby’s mee zouden nemen naar de tijd die voor hen ligt. Interesse in planten en insecten krijgen, waardering voor oude ambachten die het verdienen niet verloren te gaan. En inzicht krijgen in het belang van natuur en milieu. Daar wil de organisatie graag een steentje aan bijdragen.

Voor meer informatie, zie hier.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus