De paddentrek gaat weer van start!

Geplaatst op zondag 5 maart 2017, door Rein Aardema. Bron: Rheden Nieuws.nl

Afgelopen zaterdagochtend zijn vrijwilligers van de paddenwerkgroep begonnen met het plaatsen van een plastic scherm. Dit scherm moet voorkomen dat padden die de komende weken massaal naar het water trekken en plat gereden worden.

Met behulp van 15 vrijwilligers werd het scherm van ongeveer 900 meter lang geplaatst, en is hiermee het langste stuk in de gemeente. Afgelopen week zijn er ook al schermen geplaatst op de Badhuislaan, Harderwijkerweg en Priesnitzlaan te Laag-Soeren en Dieren.

De Priesnitzlaan is dit jaar voor het eerst omdat de gemeente afgelopen jaar regelmatig meldingen kreeg van doodgereden padden. Daarom is er dit jaar besloten om hier ook schermen te gaan plaatsen om zo padden op te vangen en over te zetten naar de andere kant van de weg.

Winterslaap

Padden worden in deze tijd massaal wakker uit hun winterslaap en komen vanuit het bos en willen weer het water opzoeken en paren. hiervoor moeten ze alleen wel even de Middachterallee oversteken. Met behulp van een plastic scherm en emmers die om de 25 meter in de grond zijn geplaatst worden de padden opgevangen.

In de ochtend en de avond komen de vrijwilligers langs om de emmers te legen en de padden veilig over te zetten naar de andere kant van de weg.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus