Bereikbaarheid 'spoedplein' baart politiek Rheden zorgen

Geplaatst op donderdag 2 maart 2017, door Rein Aardema. Bron: de Gelderlander

De politiek in Rheden maakt zich zorgen over de verhuizing van de huisartsenpost. Die verkast medio 2018 van Ziekenhuis Rijnstate Velp naar Ziekenhuis Rijnstate Arnhem.

Met name voor inwoners uit Dieren, Spankeren en Laag-Soeren is de Wagnerlaan in Arnhem-Noord, waar Rijnstate is gevestigd, moeilijker te bereiken met het openbaar vervoer dan de huidige locatie nabij het Velperbroekcircuit. Jorine Dirks van de SP wil weten wat het college van burgemeester en wethouders doet om de bereikbaarheid van de huisartsenpost vanaf 2018 te garanderen. ,,Hoe dan ook, de situatie wordt er voor de inwoners van de gemeente Rheden slechter op'', zegt ze.

Gesprekken
Verkeerswethouder Ronald Haverkamp zegt niets te kunnen garanderen, maar houdt een vinger aan de pols. ,,We voeren gesprekken met de vervoersorganisaties en zullen er bij de jaarlijkse herziening van het dienstrooster van bus en trein goed op letten dat bestaande buslijnen intact blijven.''

Spoedplein
Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem krijgt medio 2018 een 'spoedplein'. Er komt één ingang en één ontvangstbalie voor de huisartsenpost en de spoedeisende hulp. Dit is een landelijke ontwikkeling, zegt zorgwethouder Tjebbe Vugts. ,,Overal in Nederland worden huisartsenposten en spoedeisende hulpen dicht bij elkaar geplaatst. Dat neemt niet weg dat wij het jammer vinden dat de huisartsenpost wordt verplaatst. Het betekent dat onze inwoners langer onderweg zijn. En los daarvan, de huisartsenpost was een prachtige invulling van de Rijnstate-locatie in Velp.''

De poliklinieken voor dermatologie en oogheelkunde blijven in Velp, net als het pijncentrum. De vrijkomende ruimtes worden verhuurd aan zorgorganisaties.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus