Expositie De Papiertuin in Sprengenhus

Geplaatst op zondag 5 februari 2017, door Rein Aardema. Bron: Rheden Nieuws.nl

Op zondag 12 februari om 16.00 uur opent ‘t Sprengenpodium van Laag-Soeren de expositie van studio De Papiertuin in ’t Sprengenhus.

Betty Disco en Miriam van der Linden uit Velp presenteren kunstwerken van handgeschept papier in objecten, installaties en wandobjecten.

Tijdens de opening speelt de ‘huisband’ Ben Martin jazz, voor de derde keer bij een kunstexpositie in Laag-Soeren; voor het eerst met hun nieuwe zangeres Sarah Monkau.

De Papiertuin

Sinds 2009 werken Betty Disco en Miriam van der Linden als kunstenaarsduo aan papierobjecten.

In hun studio ‘De Papiertuin’ in Velp transformeren zij hun handgeschepte papier in driedimensionale objecten, installaties en wandobjecten.
Zij maken als medium voor hun kunst een grote verscheidenheid aan papier.

Naast geïmporteerde vezels vinden zij hun ruwe materialen in de bossen, bij de rivieren en bij de zee. Hun samenwerking maakt het mogelijk om ideeën en technieken uit te wisselen. Hun sterkste verbinding ligt in het scheppen van papieren kunstobjecten vanuit bewondering voor de natuur en de vezels daaruit die hun medium vormen.

Band Ben Martin

Ben Martin was een mysterieuze jazzsaxofonist die vooral in de jaren ’50 van de vorige eeuw furore maakte. De gelijknamige jazzband, opgericht bij Cultuurbedrijf RIQQ, laat zich inspireren door deze legende. Band Ben Martin is in 2006 opgericht om enthousiaste amateurmusici een kans te geven samen te spelen, en zich te ontwikkelen in het lezen van partituren en improvisatie. De big band speelt jazz-repertoire, maar ook stijlen als Funk, Jazzrock en Fusion

Nieuw! Vervoer van en naar de opening

Slecht ter been? De mensen van commissie ‘t Sprengenpodium zorgen voor vervoer. Stuur een berichtje naar: Sprengenpodium@gmail.com of bel: 0313 619 459

De expositie De papiertuin is van 12 februari t/m 8 april 2017. U kunt deze gratis bezoeken tijdens openingstijden van ’t Sprengenhus (zie www.sprengenhus.nl).

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus