Nieuwjaarsconcert Isseltaler Musikanten in ‘De Harmonie’ te Laag-Soeren

Geplaatst op dinsdag 24 januari 2017, door Rein Aardema. Bron: Rheden Nieuws.nl

Afgelopen zondag 22 januari hielden de Isseltaler Musikanten een nieuwjaarsconcert in Café Restaurant ‘De Harmonie’ aan de Harderwijkerweg in Laag-Soeren in hun jubileumjaar 2017.

Dirigent Bennie ter Heide had met de Isseltaler Musikanten een feestelijk programma voorbereid. Diverse nieuwe werken van Ernst Hutter und sein Egerländer Musikanten (dé opvolger van het orkest van Ernst Mosch) en andere Böhmische componisten passeerden de revue.

30 april

Het orkerst bestaat namelijk 40 jaar, zij vieren dit op zondag 30 april 2017 in Babberich met een nonstopprogramma met topblaaskapellen. Met als Topact het uit Tirol afkomstige orkest Die Innsbrucker Böhmische maar ook het orkerst Die Reifholzkapelle en de Drie Donken Blaaskapel spelen deze feestdag, dit alles zal van 12.00 uur tot 20.00 uur te bewonderen en te horen zijn.

Het orkerst van de Isseltaler Musikanten bestaat uit 22 leden en speelt voor Nederlandse begrippen Egerländer blaasmuziek op topniveau. De naam van het orkest komt van het IJsseldal, omdat de meeste van de groep komen uit de gemeente Rheden.

Het concert werd deze zondag gehouden in Restaurant Café De Harmonie en begon om 11.30 uur en werd afgesloten om 14.15 uur. Het was weer een zeer geslaagd concert met een feestelijk tintje, de ruim honderd aanwezigen genoten van de geweldige muziek van het orkest.

Voor meer informatie en concerten dit jaar kijk op: www.isseltalermusikanten.nl

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus