Kinderen van ’t Schaddeveld te gast op de bouw

Geplaatst op maandag 12 december 2016, door Rein Aardema. Bron: Mart van Tol

Kinderen van ’t Schaddeveld te gast op de bouw

De kinderen van basisschool ’t Schaddeveld in Laag-Soeren hadden voor donderdagmiddag van Reinbouw BV een uitnodiging gekregen om eens te komen kijken op de bouwplaats Hof van Soeren. 

Direct na de lunch kwam Melanie Willemse op school, die de kinderen aan de hand van foto’s  op een scherm al heel veel vertelde over de manier van bouwen en de diverse werkzaamheden op zo’n bouw. Het onderwerp boeide de kinderen mateloos, getuige de vele vragen die gesteld werden. De juf verzocht de kinderen de vele nog niet gestelde vragen even te bewaren tot na het bezoek aan de bouwplaats.

Uitgerust met veiligheidshelmen en oranje hesjes vertrok men naar Het Hof van Soeren, waar het gezelschap werd opgewacht door Jesse, die de rondleiding zou verzorgen. Hij ging met de kinderen naar de woningen die al het verst gevorderd zijn. Daar mochten ze in 2 woningen naar binnen om rond te kijken. Daar konden ze ook de elementen vaak nog zien waarvan Melanie had verteld. Uiteraard werden ook daar weer volop vragen gesteld. Lopend over de bouwplaats zagen ze wat van het grondwerk, funderingen, betonelementen, dakwerk, zonnepanelen en de schilder.

Terug op school was het tijd voor de chocolademelk en beantwoordde Melanie graag de nog resterende vragen. Al met al een voor de kinderen zeer interessante, veelzijdige en leerzame excursie.
 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus