Kerstsfeer in Laag-Soeren

Geplaatst op maandag 12 december 2016, door Rein Aardema. Bron: Mart van Tol

Traditiegetrouw staat er weer een mooie kerstboom voor ’t Sprengenhus in Laag-Soeren. Om half twee zaterdag waren vele belangstellenden in Le Paradou in Laag-Soeren om het ceremonieel rondom de nieuwe boom mee te maken.

Uiteraard was ook Sempre Crescendo present om het hele evenement muzikaal te begeleiden. Beheerder van Le Paradou Piet Blanksma en houtvester Frans Alberts hadden er weer een mooie boom voor uitgezocht.

De tijd dat de boom met de bijl werd omgehakt ligt ver achter ons. Ook het met de kettingzaag inkepen en vervolgens doorzagen van de stam bleek dit jaar al een achterhaalde procedure. Nu werd de boom eenvoudig omgeduwd door een kraan van Van Eijbergen, die ook in staat was de boom in zijn val op te vangen en daarmee elke beschadiging van naalden en takken voorkwam.

Op een platte wagen met tractor ging het in optocht naar ’t Sprengenhus. Daar plaatste Bernard van Eijbergen met zijn kraan de boom eenvoudig in het daarvoor bestemde gat. Na het zekeren van de boom met de pasgemaakte wiggen kon de verlichting erin worden aangebracht. Ook in ’t Sprengenhus werd inmiddels druk versierd door een legertje vrijwilligers.

Tegen de invallende schemering stond de verlichte boom op het plein en was ’t Sprengenhus binnen en buiten geheel in kerstsfeer gebracht. De medewerkers en de bevolking van Laag-Soeren mogen terecht trots zijn op hun kerstboom, wederom van ‘eigen’ bodem. 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus