Mini Janssen vrijwilliger van het jaar in Laag-Soeren

Geplaatst op donderdag 24 november 2016, door Rein Aardema. Bron: Mart van Tol

Mini Janssen vrijwilliger van het jaar in Laag-Soeren

Op de najaarsvergadering van Soerens Belang is het inmiddels een traditie geworden de vrijwilliger van het jaar te kiezen. Dit jaar viel de keuze uit de diverse genomineerden op Mini Janssen.

Zij heeft zich al in het toen nog bestaande Dorpshuis ingezet, niet alleen in reguliere bezigheden, maar juist ook in extra inspanningen om het voetballers tot koorleden extra aangenaam te maken. Op de najaarsvergadering van Soerens Belang is het inmiddels een traditie geworden de vrijwilliger van het jaar te kiezen.

Dit jaar viel de keuze uit de diverse genomineerden op Mini Janssen. Zij heeft zich al in het toen nog bestaande Dorpshuis ingezet, niet alleen in reguliere bezigheden, maar juist ook in extra inspanningen om het voetballers tot koorleden extra aangenaam te maken. 

Later in ’t Sprengenhus was zij ook altijd bereid, naast haar betaalde uren, zich in te zetten voor allerhande voorkomende, gevraagde of ongevraagde hulp aan verenigingen en gebruikers. Van  de toenmalige Schröderhuizen tot Sinterklaas.

Met de voor haar gebruikelijke inventiviteit leidde dat vaak tot verrassende resultaten, waar menigeen dierbare herinneringen aan heeft. Al weer 4 jaar geleden trad zij toe tot het bestuur van de  Laag-Soerense gymnastiekvereniging, waarvan zij op dit moment voorzitter is.

In het winkeltje in ’t Sprengenhus staat zij elke dinsdag achter de toonbank, terwijl zij zich ook inzet voor de inkoop en het verkrijgen van verkoopbare spullen van bijv. de bewoners van Elver. Zo komt er een uitgebreide collectie kerstkaarten. Haar grote passie is op dit moment de seniorensoos ‘De Stoof’. Als penningmeester weet zij steeds weer dingen te bedenken en uit te voeren die het mogelijk maken extraatjes te doen met en voor de mensen. Tijdens deze soos werd zij door bestuursleden van Soerens Belang op de hoogte gebracht van haar uitverkiezing, uitgedrukt in de overhandiging van de symboliserende trofee en een mooie plant. Mini was totaal verrast. Alles wat zij doet is voor haar immers zo gewoon. Voor Laag-Soeren een reden om haar op deze manier in het zonnetje te zetten.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus