BEWEEGCOACH GEEFT GRATIS ADVIES VANAF 1 OKTOBER

Geplaatst op maandag 14 november 2016, door Becky Nijman. Bron: Soerens Belang

BEWEEGCOACH GEEFT GRATIS ADVIES VANAF 1 OKTOBER

Bijna iedereen weet het, regelmatig bewegen en gezond eten is belangrijk om je fit te voelen en ziektes tegen te gaan! Inactiviteit is een risicofactor voor diverse chronische ziekten. De gemeente Rheden en zorgprofessionals in Dieren bundelen hun krachten om mensen nog meer te ondersteunen bij het verkrijgen en behouden van een gezonde en actieve leefstijl. Ja zeggen is ook ja doen!

Per 1 oktober start de pilot Beweegcoach gemeente Rheden. Er gaan twee Beweegcoaches spreekuur houden in Dieren. Zij zullen op maandag bij Fysioplein 9 en op dinsdag bij Fysiotherapie Het Centrum aanwezig zijn. Na een behandeling bij een therapeut of consult bij de huisarts of praktijkondersteuners kunt u geadviseerd worden om contact op te nemen met de beweegcoach. Dit om in beweging te komen en/of om ervoor te zorgen dat herwonnen belastbaarheid ook in de toekomst kan worden behouden. De beweegcoach is op de hoogte van de diverse mogelijkheden op sportgebied en zal samen met u op zoek gaan naar de voor uw omstandigheden optimale beweegactiviteit. Wat kunt u verder nog verwachten van de beweegcoach?: De beweegcoach is de stok achter de deur, helpt bij het zoeken naar beweegmaatjes en gaat indien gewenst de eerste keer mee naar de gekozen beweegactiviteit.

Ook kunt u zelf besluiten om een afspraak te maken met de beweegcoach. Neem contact op met de beweegcoach voor een gratis persoonlijk begeleidingstraject: 06-24167136  -  h.vanvalburg@rheden.nl.

Samenwerkingspartners van de Beweegcoach zijn naast bovengenoemde praktijken: Yorbody fysiotherapie, De Juiste Lijn, Voeding en Zo, praktijk voor Ergotherapie Dieren e.o., sociaal wijkteam Dieren, krachtcoach Dieren Radar en Huisartsengroep Hagenau.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus