Dierendag op ’t Schaddenveld in Laag-Soeren

Geplaatst op donderdag 13 oktober 2016, door Rein Aardema. Bron: Mart van Tol

Dierendag op ’t Schaddenveld in Laag-Soeren

De dag begon al vroeg voor de kinderen van basisschool ’t Schaddeveld in Laag-Soeren. Voor kwart voor 8 werden ze al op school verwacht voor een uitstapje naar De Elsberg, het uitzichtpunt van Natuurmonumenten over de Rheder- en Worthreder heide. 

In deze tijd van het jaar is er vaak wat meer te zien en te horen van de edelherten in het gebied. Enthousiast stapten de kinderen bij een aantal ouders in de auto voor de mooie rit door de bossen er naartoe.

Onderweg zagen een aantal chauffeurs en de kinderen bij hen in de auto al edelherten langs de kant van de weg. Op het uitzicht werd in zoveel mogelijke stilte de omgeving afgespeurd. Vrijwel alle kinderen hebben wel een of meer herten kunnen zien. En een Schotse hooglander liet zich mooi bekijken. Andere dieren lieten zich deze morgen niet zien.

Het blijft, ook voor deze kinderen, fantastisch te zien wat er in je ‘eigen’ achtertuin allemaal leeft en beweegt. Het draagt bij aan de belangstelling voor je prachtige leefomgeving. Dit was voor de kinderen een mooie aanvulling op de extra aandacht voor hun eigen troeteldieren, die uiteraard op deze dag ook niets te kort kwamen. 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus