Krijgt 'spookhotel' een nieuwe eigenaar?

Geplaatst op donderdag 8 september 2016, door Rein Aardema. Bron: de Gelderlander

Krijgt Hotel Laag-Soeren een nieuwe eigenaar? Het lijkt er wel op. Twee partijen hebben recent interesse getoond in de ruïne van Hotel Laag-Soeren, die sinds juli te koop staat voor 685.000 euro. De interesse wordt bevestigd door Hans Eeltink van Kendes Rentmeesters & Adviseurs uit Veenendaal.

De eventuele koper dient het vervallen hotel zelf af te breken en nieuwbouw te plegen op het ruim 3 hectare tellende bosperceel aan de Harderwijkerweg. „Een uniek object op een prachtige plek. Het zou mooi zijn als de poel, die al jaren droog staat, wordt hersteld", aldus Eeltink.

Oude eigenaar
De laatste eigenaar van het hotel, Mientje Dullemond, overleed in 2007. Ze verbleef tijdens de laatste jaren van haar leven in een verzorgingshuis in Dieren. Daarvoor woonde ze jarenlang in het hotel, dat ze naliet aan vier goede doelen: stichting Wilde Ganzen/Ikon, het Koningin Wilhelmina Fonds, Artsen zonder Grenzen en de Hervormde gemeente van Spankeren en Laag-Soeren.

Spokenjagers
Veel Soerenaren hopen dat het terrein snel iets van zijn oude glorie terugkrijgt. Tot en met de jaren 70 van de vorige eeuw was Hotel Laag- Soeren een gerenommeerd hotel. Nu is het een plek voor avonturiers. De plek wordt regelmatig bezocht door spokenjagers. Het zou er niet pluis zijn in en rond de ruïne; op YouTube staan diverse filmpjes die dat zouden moeten aantonen dat het er spookt.

Hotel Laag-Soeren heeft een aantal jaren terug ook te koop gestaan. Ook toen waren er enkele ondernemers geïnteresseerd, maar tot een deal kwam het niet. Vanwege de economische crisis werd het object uit de verkoop gehaald.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus