A.s. zaterdag Open Monumenten Dag op Landgoed Laag Soeren

Geplaatst op woensdag 7 september 2016, door Rein Aardema

Activiteiten op zaterdag 10 september tijdens
Open Monumenten Dag  op Landgoed Laag Soeren

Zaterdag zal het Landgoed Laag Soeren tussen 10 en 17 uur open zijn voor derden tijdens de Open Monumenten Dag.

Wat is er te doen?

• In de openbare ruimte van het landgoed kan men of met een flyer of met een kleine rondleiding, de iconen (lees: mensen) leren kennen die hier in de tijd van het kuuroord Bethesda verbleven. En er worden kleine rondleidingen binnen het complex gegeven.

• De twee boeken die recent over Laag-Soeren en het landgoed zijn geschreven, zijn te koop: Laag-Soeren. Dorp met een rijke geschiedenis door Aris BlankenspoorDe vele levens van het voormalig Kuuroord Laag-Soeren door Kees van der Wiel. Ook zijn er ansichtkaarten van het landgoed te koop.

Riny Slütter-Hulsebos is realistisch schilder en docent schilderen. De stijl waarin zij werkt is divers en de inzet van technieken flexibel. De natuur speelt in haar werk een grote rol. Zij exposeert tijdens de Open Monumenten Dag op Landgoed Laag Soeren. In dit project Vogels onderzoekt zij de fijne structuren en kleuren in de ambachtelijke techniek van de Leidse Fijnschilders. Een zeer gedetailleerde techniek, geschikt voor werken op klein formaat. Rini is deze dag zelf aanwezig om te schilderen en uw vragen te beantwoorden.

Diverse leerlingen van Boulevard Magenta, De School voor Ambacht & Kunst die eveneens op het landgoed gevestigd is, tonen hun werk in olieverf en
ei-tempera.

• Men kan de tuin betreden en aan de hand van een flyer kennis maken met de symboliek van een aantal bomen en dieren die in de tuin voor komen (meest interessante plekjes bezoeken).
 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus