A.s. zondag staat de Erfgoedbus bij de Priessnitzhoeve

Geplaatst op dinsdag 6 september 2016, door Rein Aardema. Bron: de Regiobode Online.nl

De gemeente Rheden vraagt inwoners wat hun erfgoedwensen zijn. In het weekend van Open Monumentendag op zaterdag 10 en zondag 11 september trekken wethouder Nicole Olland en medewerkers van de gemeente met twee historische erfgoedbussen door alle zeven Rhedense dorpen.

Rheden heeft veel cultuurhistorisch erfgoed, zoals monumenten, archeologische resten en landgoederen. Ook de verhalen bij deze bijzondere plekken hebben cultuurhistorische waarde. In 2012 schreef de Rhedense gemeenteraad in de nota Levend Verleden op welke manier dit erfgoed kan worden bewaard en doorgegeven aan volgende generaties.

Eind 2016 evalueert de gemeenteraad de nota. Waar nodig past ze deze aan. Wethouder Nicole Olland gaat hierover met de gemeenteraad in gesprek. Voordat ze dit doet, hoort ze graag van mensen wat zij vinden: “Ik nodig iedereen uit voor een functioneringsgesprek met mij en medewerkers van Erfgoed Rheden. Wat gaat goed en wat kan beter of anders op het gebied van erfgoed? We horen graag waar we de komende jaren onze aandacht op moeten richten. Kortom: welke erfgoedwens hebben mensen?”

De bus is open voor iedereen die een erfgoedwens heeft of hierover met de wethouder in gesprek wil.

Zondag is het team van 15.00 tot 17.00 uur bij de Priesnitzhoeve in Laag-Soeren.

Wie de bus heeft gemist, kan zijn erfgoedwensen ook mailen naar erfgoedwens@rheden.nl, posten op facebook.com/erfgoedrheden of twitteren @erfgoedrheden (gebruik #erfgoedwens). De gemeente heeft ook reactiekaarten op het gemeentehuis liggen.
 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus