Brand krijgt paardenliefhebbers Heus en Elings er niet onder

Geplaatst op woensdag 24 augustus 2016, door Rein Aardema. Bron: De Gelderlander

Paardenliefhebbers Hans Heus en Anne-Marie Elings verloren in maart twee paarden. De dieren kwamen om bij een flinke stalbrand. Bij de pakken neerzitten was echter geen optie.

In de vroege ochtend van maandag 21 maart brandt een opslagruimte van Heus (52), koetsier van het Geldersch Vierspanteam, volledig af. De brandweer weet het woonhuis en omliggende panden te redden. De puinhoop is desalniettemin enorm. „Twee paarden verliezen is voor een paardenliefhebber verschrikkelijk", zegt Heus, die steun vond bij zijn vrouw, familie en vrienden.

Materiaal verloren
Onderzoek van de brandweer wees uit dat de brand is ontstaan door kortsluiting. De verzekering dekt de schade, maar er is veel materiaal en gereedschap verloren gegaan. Heus: „Ik moet steeds naar de winkel."

WK Vierspannen
Aan stoppen heeft Heus geen moment gedacht. „Dit jaar is het WK in Nederland. Ik zei direct dat ik daar bij wilde zijn", aldus Heus. Het Geldersch Vierspanteam plaatste zich eerder deze maand in Tsjechië voor het WK Vierspannen, dat van woensdag 31 augustus tot en met zondag 4 september wordt gehouden in Breda.In de vroege ochtend van maandag 21 maart brandt een opslagruimte van Heus (52), koetsier van het Geldersch Vierspanteam, volledig af. De brandweer weet het woonhuis en omliggende panden te redden. De puinhoop is desalniettemin enorm. „Twee paarden verliezen is voor een paardenliefhebber verschrikkelijk", zegt Heus, die steun vond bij zijn vrouw, familie en vrienden.

 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus