Veel onduidelijk over ,,schietpartij'' bij kanaal

Geplaatst op woensdag 15 augustus 2012, door Rein Aardema. Bron: de Stentor

In het onderzoek naar een ongeval dat twee weken geleden plaatsvond bij het Apeldoorns Kanaal heeft de politie nog niet kunnen achterhalen of er al dan niet geschoten is. Een 29-jarige automobilist uit Eerbeek reed twee weken geleden bij Laag-Soeren het Apeldoorns Kanaal in. Hij kwam met de schrik vrij.
De Eerbekenaar was op weg van Apeldoorn naar huis. De politie kreeg kort voor middernacht de melding dat hij op Kanaal-Zuid bij Oosterhuizen mogelijk werd achtervolgd en beschoten. De achtervolging eindigde op het verlengde van Kanaal Zuid onder Laag-Soeren. Daar raakte de Eerbekenaar met zijn auto te water. Hulpverleners rukten uit, maar toen zij arriveerden was de 29-jarige automobilist al uit de auto geklommen. Hij raakte niet gewond.

Het blijf enigszins onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie weer nog niet of er wel of niet is geschoten, vertelt woordvoerder Niels Nijman. Ook zijn er nog geen verdachten in beeld. Het onderzoek staat nu, in afwachting van nieuwe getuigen, op een lager pitje.
 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus