Broedseizoen voorbij: bouw van Hof van Soeren hervat

Geplaatst op zondag 10 juli 2016, door Rein Aardema. Bron: de Gelderlander

Het broedseizoen van de steenuil is voorbij. Dat betekent dat er weer gebouwd kan worden in Laag-Soeren. Reinbouw hervat komende weekhet werk aan nieuwbouwwwijk Hof van Soeren.

Grondwerk
Reinbouw startte in januari met grondwerk, maar moest in maart stoppen vanwege broedende steenuilen. Het bouwbedrijf uit Dieren heeft omwonenden en de toekomstige eigenaren – huizen zijn al verkocht – op de hoogte gebracht van de nieuwe planning. Voor de bouwvak worden graafwerkzaamheden verricht, na de zomer begint de daadwerkelijke bouw van zestig woningen, die tussen de 180.000 en 450.000 euro kosten.

Planvorming
Aan de nieuwbouw is elf jaar planvorming voorafgegaan. De nieuwe wijk zou Nimmer Dor gaan heten, maar Reinbouw koos in 2015 voor een nieuwe naam, Hof van Soeren, omdat de oude naam een negatieve klank had gekregen. Een aantal inwoners, verenigd in de Stichting NimmerdorNee, voerde jarenlang actie tegen het bouwplan, dat te massaal zou zijn en een bedreiging zou vormen voor de steenuil.

Niet blij
Bob Bouhuijs, voorzitter van NimmerdorNee, is niet blij met de herstart van de bouw. „De komst van de wijk is nog niet in kannen en kruiken, zoals vaak gesuggereerd wordt. De Raad van State moet nog uitspraak doen. Juridisch mag Reinbouw dit doen, omdat er een ontheffing is verleend. Maar het kan zijn dat die wordt ingetrokken en dat de bouw alsnog wordt stilgelegd.”

 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus