Vrijwilligersprijs voor Soerens eetgebeuren

Geplaatst op woensdag 9 december 2015, door Rein Aardema. Bron: Regiocode Online.nl

Tijdens de ALV van Soerens Belang, werd ook de vrijwilliger van Laag-Soeren gekozen. Het voordragen van kandidaten was op voorhand mogelijk via de website van Soerens Belang en tijdens de vergadering. Met ruime meerderheid van stemmen ging de titel dit jaar naar het Soerens Eetgebeuren.
Thea van de Brink kreeg in 2012 het idee om een keer per maand een 3-gangen maaltijd te verzorgen voor ongeveer 30 personen, inwoners van Laag-Soeren. Direct vond dit bij andere dames gehoor. Daarmee was het Soerens Eetgebeuren geboren. Sindsdien wordt het diner elke 2e donderdag van de maand opgediend in ’t Sprengenhus, met uitzondering van juli en augustus.


De belangstelling ervoor is groot gezien het feit dat het altijd vol is en ook regelmatig met een reservelijst of wachtlijst wordt gewerkt. De kokkinnen stellen zelf de maaltijd samen, doen de boodschappen, koken en verzorgen het diner. Thea van de Brink, Geke Braaksma, Paula Kempenga, Reina Nieuwland en Inge Steijntjes kregen uit handen van Ilona Ozinga, secretaris van Soerens Belang, de bijbehorende trofee uitgereikt en werden door haar in de bloemetjes gezet. De dames waren aangenaam verrast toen zij van hun uiverkiezing op de hoogte werden gebracht. Zij ervaarden dit als een extra stukje waardering voor hun vrijwillige inzet. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het overleg voor de maaltijd van december, waarbij duidelijk werd dat die weer bijzonder lekker gaat worden.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus