HET PARKBOS BIJ LANDGOED LAAG SOEREN KRIJGT GROOT ONDERHOUD

Geplaatst op maandag 30 november 2015, door Becky Nijman. Bron: Soerens Belang

HET PARKBOS BIJ LANDGOED LAAG SOEREN KRIJGT GROOT ONDERHOUD

Nadat in 2008 het bos bij Landgoed Laag Soeren is overgenomen door Natuurmonumenten is er in overleg met bewoners en buurt een plan van opknap gemaakt. NM noemt dit gebied het Landgoed Soeria en de bewoners noemen dit het Sterrenbos.  Dit plan is in eerste opzet uitgevoerd: er zijn bomen gekapt  en de lanen structuur is weer duidelijk gemaakt. Daarna is er een aantal jaren niets meer gedaan hoewel het een plan was wat over een aantal jaren zou worden uitgesmeerd.

Nu wil NM weer aan het werk, sommige bomen zijn zo slecht dat ze een gevaar voor passanten gaan vormen. Verder is er ook veel opslag van jonge boompjes die eigenlijk verwijderd moeten worden. Ook de paden hebben weer een schoonmaakbeurt nodig.

Natuurmonumenten is in veel van haar gebieden met een groep vrijwilligers actief en wil dit ook in de Soerense bossen doen. Daarom vragen wij mensen die lekker aan de gang willen in het bos zich te melden bij secretariaat Soerens Belang of de leden van de commissie Natuur: Joke van Tol (jokevantol-kl@hotmail.nl) en Herma Scherpenzeel (janherma@chello.nl).

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus