HET SOERENSE EETGEBEUREN IS GEKOZEN TOT SOERENSE VRIJWILLIGER 2015

Geplaatst op woensdag 25 november 2015, door Becky Nijman. Bron: Soerens Belang

HET SOERENSE EETGEBEUREN IS GEKOZEN TOT SOERENSE VRIJWILLIGER 2015

De leden van Soerens Belang hebben op 23 november jl. tijdens de Algemene Ledenvergadering het SOERENSE EETGEBEUREN gekozen tot Soerense Vrijwilliger 2015.
Thea van den Brink, Reina Nieuwland, Geke Braaksma, Paula Kempenga en Inge Steijntjes zorgen al sinds 2012 dat in ’t Sprengenhus elke maand een 3-gangenmaaltijd wordt geserveerd aan 25 Soerenaren, die zich daarvoor kunnen inschrijven. Voor de kerstmaaltijd dat uit een lopend buffet bestaat kunnen zich zelfs 30 Soerenaren inschrijven.

De vrijwilligsters van het Eetgebeuren verzetten heel wat werk voordat ze een 3-gangenmaaltijd uit kunnen serveren:  financiën bijhouden, vergaderen, menu’s uitzoeken, inkopen doen, tafels dekken, de gasten ontvangen, etc. En last but not least nà de maaltijd alles weer opruimen.
Het samen genieten van een maaltijd is een doorslaand succes dat in een grote sociale behoefte voorziet. Regelmatig wordt een wachtlijst aangehouden omdat het aantal aanmeldingen de beschikbare couverts overtreft. Kortom, een uitstekend initiatief met een grote positieve uitstraling!
Het Soerense Eetgebeuren wordt voorgedragen als kandidaat voor de vrijwilligersprijs van de gemeente Rheden. Deze prijs wordt op 23 januari 2016 door de gemeente uitgereikt in Theothorne.     

Voor meer info zie: www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/rheden/vrijwilligersprijs
Het bestuur van de Vereniging Soerens Belang, 
Marijke Hoeven, Ilona Ozinga, Mart van Tol, Machiel Wetselaar

 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus