Op zoek naar stilte

Geplaatst op maandag 16 november 2015, door Rein Aardema

Zondagmiddag 22 november om 16.00 uur is de opening van de nieuwe wintertentoonstelling van ’t Sprengenpodium in Laag-Soeren: ‘Op zoek naar stilte’ van Johanneke Sanders uit Oosterbeek.

Tijdens de opening speelt de jeugdband van cultuurbedrijf RIQQ: Funked up Youngsters onder leiding van Miguel Martinez.

De expositie loopt tot 30 januari 2016.

Opmaat van herfst naar winter In de overgang van herfst naar winter worden de bomen kaal, het zonnetje waterig en is de lucht vol nevel. De expositie ‘Op zoek naar stilte’ met schilderijen van Johanneke Sanders straalt deze sfeer uit. De sereniteit van de natuur, het woud, bomen in een winters licht. De mens is op de schilderijen van Johanneke Sanders in geen velden of wegen te bekennen.

Johanneke Sanders volgde de kunstacademie in Arnhem tot 1989, www.johannekesanders.nl De veelzijdige kunstenares werkt naar aanleiding van bestaande plekken in de natuur. Iemand zei over haar werk: ‘Deze schilderijen maken geluid, ik kan ze bijna ruiken’ en ‘Ze hebben tijd nodig, niet voor de snelle kijker’. Sanders exposeert regelmatig en geeft tevens les in diverse kunstvormen. In het Sprengenhus in Laag Soeren laat zij voornamelijk schilderijen en enkele etsen zien.

Funked Up Youngsters ‘t Sprengenpodium geeft ruimte aan lokale en regionale kunstenaars. Ook de muziek en andere kunst bij de opening van exposities wordt gemaakt door dorps- en gemeentegenoten. Dit keer is het podium voor de jeugdband Funked up Youngsters onder leiding van Miguel Martinez. Zij spelen onder de paraplu van cultuurbedrijf RIQQ.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus