Sempre Crescendo nog springlevend

Geplaatst op dinsdag 10 november 2015, door Rein Aardema. Bron: de Regiobode Online.nl

Het concert dat de Laag-Soerense muziekvereniging zaterdagavond gaf in ’t Sprengenhus ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan, groeide uit tot een geweldig feest.
In het kader van het project 'kom erbij', hadden meerdere oud-leden, dorpsgenoten en muziekvrienden gehoor gegeven aan de uitnodiging om deze avond mee te spelen. Na een spetterende opening, werd door wethouder Constans Pos cheque overhandigd aan voorzitter Harry Nieuwland. Vervolgens werd door Machiel Wetzelaar van Soerens Belang een cheque overhandigd als waardering voor 'de muziek' in de dorpsgemeenschap, voor ‘leuke dingen’ binnen Sempre Crescendo. Van de collega-verenigingen in 't Sprengenhus kreeg men een voorziening voor de vaandels cadeau.

Vervolgens was het tijd voor de jubilarissen. Marina van Breda, Dick Kool en Aris Blankenspoor werden gehuldigd voor resp. 50, 60 en 65 jaar lidmaatschap. Zij kregen namens de KNMO een oorkonde met bijbehorende versierselen. Na deze onderbreking werd het muziekprogramma voortgezet.

De feestvreugde werd extra verhoogd door de onverwachte binnenkomst van de ‘boerenkapel’, die met eigen repertoire een extra accent zette. Na een uitstekend uitgevoerde Klarinetten-Muckl en het slotwoord van de voorzitter, werd de avond muzikaal besloten. Bij het slotnummer maakte Guus Morriën zijn opwachting met een ondefinieerbaar instrument, waarmee hij het orkest en de dirigent qua tempo begeleidde .

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus