Herinrichting bos rondom Landgoed Laag Soeren

Geplaatst op zondag 25 oktober 2015, door Rein Aardema

Herinrichting bos rondom Landgoed Laag Soeren

Omwonenden van Landgoed Laag Soeren zijn welkom om met eigenaren en beheerders en aangrenzend pand de Vale Ouwe Zate mee te praten over de toekomstige inrichting van het landgoed. Hiervoor houdt Natuurmonumenten zaterdag 31 oktober een gratis excursie, die start om 09.00 uur vanaf het wildrooster in de Schaapsallee in Laag-Soeren. De wandeling duurt ongeveer twee uur en aanmelden is niet nodig.

Het landgoed kent een bijzondere geschiedenis, verbonden als het was aan het badhuis Bethesda in Laag Soeren.

Het landgoed is nu echter aan een dringende opknapbeurt toe. Veel bomen, vooral die in de lanen, zijn op leeftijd. Ze kunnen zelfs gevaar opleveren.

Daarnaast is er veel spontane opslag van bomen en struiken, ook minder gewenste soorten zoals Amerikaanse vogelkers of dominante zoals beuk. Hierdoor wordt het landgoed minder afwisselend en verdwijnen open ruimten. Ook karakteristieke elementen, zoals de damesligweide verdienen de nodige zorg en onderhoud. Belangrijk is ook dat het landgoed een samenhangend geheel blijft vormen met het aangrenzend pand de Vale Ouwe Zate en het parkgedeelte rond het voormalige badhuis.
 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus