De mooiste foto's van Laag Soeren gezocht

Geplaatst op dinsdag 1 september 2015, door Rein Aardema. Bron: Regiobode Online.nl

U kent ze vast wel: die mooie of bijzondere plekjes in de omgeving. Uw eigen omgeving. Nu hoopt de gemeente Rheden dat u deze ook met hen wil delen. De gemeente is namelijk op zoek zijn naar foto’s van de mooiste plekjes in de gemeente. Aan het initiatief is ook een fotowedstrijd verbonden.

Volgens de gemeente weten de inwoners als geen ander wat de mooiste plekken van de gemeente Rheden zijn. Groot en klein, bekend en onbekend. Om dergelijke plaatjes te kunnen tonen in brochures, folders, website en op social media, vraagt de gemeente aan haar inwoners om van die plekjes een foto te maken en deze in te sturen.

"Elk dorp in onze gemeente heeft zijn eigen karakteristieken, diverse trekpleisters en een prachtig omringend landschap. Juist naar deze foto’s zijn wij als gemeente op zoek. Daarnaast is het ook leuk om mensen op een bijzondere plek of tijdens een evenement op de foto te zien", aldus een woordvoerder.

Aan de oproep is een fotowedstrijd verbonden. Iedereen kan en mag meedoen. Dat kan door een foto te maken en die digitaal in te sturen. Van ieder seizoen - herfst, winter, lente, zomer - mogen inwoners maximaal 3 foto’s per persoon insturen.

De inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld: wethouder Nicole Olland, de fotografen Marc Pluim en Ron Oostveen en Wencel Maresch, hoofdredacteur van Regiobode. Na afloop van ieder seizoen wordt een winnende foto gekozen. De maker van deze foto ontvangt een professionele uitvergroting van zijn/haar foto en mag een fotoshoot laten maken door een professionele fotograaf. Na vier seizoenen maken alle seizoenwinnaars nog een keer de kans om de hoofdprijs te winnen: een fotoworkshop bij een professionele fotograaf! De foto’s van alle winnaars zullen tijdens een tentoonstelling worden gepresenteerd. Na afloop hiervan worden deze vergrotingen eigendom van de maker ervan.

De foto's kunnen digitaal worden aangeleverd. De eisen zijn: aanleveren als JPG, JPEG of PNG bestand, met een grootte tussen 2 en 8 MB en minimaal 300 dpi/inch via WeTransfer.com naar: fotowedstrijd@rheden.nl. De herfstfoto’s kunnen worden ingestuurd vanaf 21 september tot en met 20 december 2015. Vergeet niet om - naast naam, adres en telefoonnummer - te vermelden wat er op de foto staat en waar de foto gemaakt is. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Voor de spelregels en meer informatie over de fotowedstrijd: www.rheden.nl/fotowedstrijd 
 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus