Zaterdagmorgen lopen vanaf De Jutberg

Geplaatst op maandag 24 augustus 2015, door Rein Aardema. Bron: Regiobode Online.nl

Zaterdagmorgen lopen vanaf De Jutberg

Loopgroep de Jutberg biedt ook dit seizoen weer een gevarieerd loopprogramma voor iedereen die lekker samen wil sporten. De groep traint iedere zaterdagmorgen tussen 09.00 en 10.30 uur vanuit de kantine van Camping de Jutberg. 

Veel hardlopers maken wekelijks hun vaste rondje en trainen daardoor niet gevarieerd genoeg. Het lopen in een groep versterkt de onderlinge band en biedt een beter resultaat. Op de Jutberg drinkt men na afloop ook altijd even een kopje koffie of thee.

De leden van Loopgroep de Jutberg komen uit de wijde omgeving. Zij trainen voor diverse wedstrijden of gewoon voor de eigen conditie. Een zeer gevarieerd programma in de natuur met al zijn hindernissen zorgt voor een snelle opbouw van conditie en brengt het lichaam in een goede balans. De vooruitgang wordt bijgehouden door het lopen van verschillende testen.

Om mee te kunnen trainen is een beetje conditie van ongeveer 10 minuten dribbelen al voldoende, het verschil in tempo of conditie is geen probleem, omdat er samen wordt getraind, maar met verschillende opdrachten. Er wordt gebruikt gemaakt van minimale onderlinge krachtsverschillenen gezonde competitiedrang.

Bij de loopgroep is geen contributie verplicht, deelname kost 1 euro per keer. Op de eerste twee zaterdagen in september kunnen belangstellenden gratis meetrainen om kennis te maken. De derde zaterdag loopt de groep de jaarlijkse strandloop in Egmond.
Tel. 06-40814208

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus