Priesnitzhoeve geopend

Geplaatst op donderdag 13 augustus 2015, door Rein Aardema. Bron: Rheden Nieuws.nl

Priesnitzhoeve geopend

Recent werd aan de Priesnitzlaan, de Priesnitzhoeve geopend. Een bescheiden horecagelegenheid met een dependance van Natuurmonumenten en dat allemaal in een schuur van het voormalig bedrijf van Jan Willem en Gineke Kiezebrink.

Ook dit is de Veluwezoom
Het is een totaal andere beleving van deze hoek van de Veluwezoom. Kennen mensen voornamelijk de Veluwezoom als de heuvels met heidevelden van de Posbank en het grote paviljoen, hier is de sfeer onvergelijkbaar. Geen enorme parkeerterreinen, geen busladingen bezoekers, Geen overvol restaurant, geen wielerrondes, nee het is echte rust is wat de klok slaat.

Hier is een mix van het platteland met de agrarische bedrijven, kleine dorpjes, sprengen en beken, bossen. Te midden van al dat moois,en aan het begin van wandel- en fietsroutes, staat de Priesnitzhoeve. Een geslaagde combinatie van een informatiecentrum van Natuurmonumenten en een horeca gelegenheid.

Hier zijn naast een kop koffie of thee, een boerenijsje, een broodje en in het weekend een kop soep, vergunningen te koop voor het mountainbiken als ook een arrangement voor mountainbikers. Ook routekaarten en plattegronden zijn te verkrijgen.

Voor de kinderen is er een kleine speeltuin en zijn de bekende boerderijdieren, zoals het konijn, de geiten en de varkens Knorrie en Sorrie aanwezig en kunnen geaaid worden. In de weide lopen nog de andere dieren zoals de schapen, paarden en de koe.

Aan de overzijde van de hoeve staan de materialen al klaar om direct na de bouwvak te starten met de bouw van een bed en brood (sobere bed en breakfast) met twee kamers en gastenkeuken die men nog dit najaar wil openen.

Zie voor meer informatie en foto's: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/61168/priesnitzhoeve-laag-soeren-geopend/

De Priesnitzhoeve: http://depriesnitzhoeve.nl

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus