Tractoren Toertocht over de Veluwe

Geplaatst op dinsdag 12 mei 2015, door Rein Aardema. Bron: Rheden Nieuws.nl

De OTMV (Oude Tractoren en Motoren Vereniging) hield zaterdag 9 mei haar jaarlijkse toertocht over de Veluwe.

Er hadden zich 120 tractoren opgegeven voor de rit, maar door het mooie weer hadden zich spontaan nog eens 10 extra tractoren aangemeld bij de start.

De start was ‘s morgens om 10.00 uur bij het familiebedrijf Van Eijbergen aan de Harderwijkerweg 7 in Laag-Soeren vlak bij de grens van Dieren. Rond 12.30 uur keerde de stoet weer terug na een vertraging van ongeveer 30 minuten van de rit in de omliggende plaatsen om hier hun lunch te nuttigen.

Deze was prima verzorgd, men kon via een lopend buffet broodjes, beleg, snacks en iets te drinken pakken. In deze eet- en rustpauze van een uur was er gelegenheid alle tractoren te bewonderen door het publiek of mederijders, er waren zeer mooie en bijzondere exemplaren bij.

De rit ging door de mooiste plekjes van Laag-Soeren, Dieren, Brummen, Hall en Eerbeek. Vlakbij Laag-Soeren mochten de tractoren voor deze ene keer met toestemming van Staatsbos Beheer door het bos rijden om zo verschillende heuvels te beklimmen, en door de bospaden te rijden wat natuurlijk een ware uitdaging was voor de bestuurders van de tractors.

De OTMV organiseert elk jaar weer een rit maar elke keer weer een ander gebied in Gelderland of de Achterhoek.
 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus