Expositie Verborgen Schatten 't Sprengenhus

Geplaatst op maandag 11 mei 2015, door Rein Aardema. Bron: de Gelderlander.nl

Voor 1 dag je verhaal voor publiek vertellen. Inwoners van Laag-Soeren namen zondagmiddag in 't Sprengenhus die uitdaging aan. Inspiratiebron waren hun meegebrachte bijzondere voorwerpen. Het thema was 'Verborgen schatten van Laag-Soeren'.

Voor een originele viering van het eerste lustrum werd een geheel nieuw initiatief gelanceerd, vertelt Juul van Rijn. "Het leek ons leuk dit jubileum een 'upgrade-tintje' te geven door inwoners zelf iets te laten doen. Laag-Soeren is een dorp met veel creatieve mensen. Dat blijkt vandaag wel als je het aantal verhalenvertellers ziet."

Attributen
Veel bezoekers worden ter plekke herinnerd aan attributen uit vroeger jaren, zoals het bord van wasserij De Waterval en het originele fietsenrek van verf- en behangwinkel Anderson. Maar dat de monumentale driekleur die aan een muur hangt de wereldzeeën over is geweest, weet vrijwel niemand. Het is de vlag van het zeilschip Ardjoeno, waarmee Doeke Bakker eind 19e eeuw hout en steenkool naar Oost-Indië en Amerika vervoerde.

Expositie
Alle kunstwerken van vandaag worden tot na de zomer in 't Sprengenhuis geëxposeerd, ook het werkstuk van de bewoners van de Schreuderhuizen.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus