Piet Brandsma krijgt lintje

Geplaatst op zondag 26 april 2015, door Rein Aardema. Bron: de Gelderlander

Piet Brandsma krijgt lintje

8 inwoners van de gemeente Rheden zijn vrijdag koninklijk onderscheiden. 3 van hen werden Ridder in de Orde van Oranje Nassau: Jos en Riet Spanbroek van De Spelerij in Dieren en Jan Snellenburg uit Velp, de man van de pet-fles en een van de 3 'Vrienden van Vitesse'.

Het echtpaar Spanbroek droeg vorig jaar hun park dat 70- tot 80.000 bezoekers per jaar trekt over aan twee medewerkers, onder wie hun jongste zoon. Ze zijn sociaal betrokken en Jos schonk recent het dorp nog 5 kunstwerken.

Fortuin
Snellenburg wordt onderscheiden vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de petfles en baanbrekend werk voor de kunststofrecycling. Hij vergaarde daarmee een fortuin, waarmee hij Vitesse al eens redde.

Verder zijn er lintjes voor oud-wethouder Hans Elsenaar uit Velp voor zijn bijdrage aan de kappersbranche, voor Velpenaar Arthur Ohm die zich al jaren inzet voor de bijenteelt en voor Piet Blanksma, de cultuurkenner uit Laag-Soeren die zich o.a. verdienstelijk maakt voor landgoed Le Paradou.

Gerdie Kerssemeijer-Jacobs uit De Steeg kreeg ook een lintje, onder meer voor haar vrijwilligerswerk op kasteel Middachten. Truke Hartog uit Dieren wordt geëerd voor 50 jaar vrijwilligerswerk, waaronder voor gymnastiekvereniging Gelre.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus