Korte natuurcursus in 't Sprengenhus

Geplaatst op woensdag 1 april 2015, door Rein Aardema. Bron: Regiobode Online.nl

De IVN-afdelingen Oost-Veluwezoom en Eerbeek organiseren gezamenlijk een natuurcursus, die in de maanden april mei en juni verzorgd wordt. Deze natuurcursus is een leuke manier om de natuur op de Veluwezoom en rondom Eerbeek beter te leren kennen.
IVN streeft ernaar dat de deelnemers door het volgen van deze cursus meer plezier krijgen in het beleven van de prachtige natuur en landschap in deze omgeving. Iedereen kan meedoen, lidmaatschap van IVN is niet vereist.
De cursus omvat vier lesavonden met vier bijbehorende excursies over de natuur op de Veluwezoom en rondom Eerbeek. Enthousiaste docenten en natuurgidsen laten de deelnemers op verschillende manier kennismaken met de natuur. In de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde: vogels, beken en sprengen, bomen en heesters en flora.
De lesavonden zijn op dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur in het Sprengenhuus in Laag Soeren op 21 april, 19 mei, 2 en 16 juni. De excursies worden gehouden op zaterdagochtend vanaf 9.30 uur op verschillende locaties op 25 april, 23 mei, 6 en 20 juni. De kosten voor deze cursus bedragen € 50,00 per persoon.
Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht bij Gustien van der Saag, tel. 0313-651079, e-mail: natuurcursus@ivnoostveluwezoom.nl

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus