Goed mikken voor de mooie prijzen

Geplaatst op woensdag 24 december 2014, door Rein Aardema. Bron: Rheden Nieuws.nl

Het was zaterdagavond een volle en gezellige boel in HCR De Harmonie. Traditiegetrouw hadden Stef en Ellen Schut een restaurantgedeelte beschikbaar gesteld voor het Kerstschieten, vlotbruggen, sjoelen en het rad van avontuur.

Kerstschieten
Hierbij wordt met een buks op kaarten geschoten. Naast de roos geven ringen het puntentotaal aan. Zowel bij de jeugd als bij de volwassenen werd fanatiek geschoten. Niet in de laatste plaats zorgde het beschikbare prijzenpakket voor extra motivatie.

Bij de jeugd schoot Ricardo Otto de meeste punten bij elkaar, gevolgd door Maarten Vos. Bij de volwassenen moest Geert Jan Bosman zijn meerdere erkennen in Remco Koolen, die met zijn prestatie een grote levensmiddelenmand won. Ook Geert Jan keerde met een mooie prijs huiswaarts.

Vlotbruggen
Het vlotbruggen werd vroeg in de avond gespeeld. Een biljartbal wordt gespeeld via de tegenoverliggende korte band. De terugkomende bal rolt op een verhoogde plank met gaten, die het puntenaantal bepalen. Dit werd gewonnen door Bente Gerritsen met Minke Sonneveld als goede 2eSjoelen

Aan het begin van de avond werd ook nog fanatiek gesjoeld. Hier ging de 1e prijs naar Isa Baars, op de voet gevolgd door Kayra Koolen en Gilles de Haas, die gedeeld 2e werden.

Gedurende de avond waren vele mooie prijzen te winnen bij het rad van avontuur, waarvoor dan ook grote belangstelling bestond. Al met al weer een geslaagde decemberactiviteit in Laag-Soeren, met ditmaal de penningmeester van voetbalvereniging SCS als lachende laatste.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus