Isseltaler Musikanten geven Nieuwjaarsconcert

Geplaatst op zaterdag 6 december 2014, door Rein Aardema. Bron: Rheden Nieuws.nl

Isseltaler Musikanten geven Nieuwjaarsconcert

Op zondag 25 januari 2015 staan de muzikanten met het feestelijke Nieuwjaarsprogramma om 11.30 uur op de planken van Hotel Café Restaurant De Harmonie.

De toegangskaarten à € 8,00 voor het concert zijn voor aanvang aan de zaal verkrijgbaar maar kunnen ook telefonisch of per e-mail gereserveerd worden: (026) 382 02 45 of info@isseltalermusikanten.nl. De zaal is een uur voor het optreden geopend.

De Isseltaler Musikanten willen met hun tournee zoveel mogelijk blaasmuziekliefhebbers in de regio de gelegenheid geven om een sfeervol en gezellig blaasmuziekconcert mee te maken. Dirigent Bennie ter Heide heeft met het orkest voor het nieuwe jaar een nieuw feestelijk  programma voorbereid. Diverse nieuwe werken van Ernst Hutter und sein Egerländer Musikanten (dé opvolger van het orkest van Ernst Mosch) en andere Böhmische componisten zullen de revue passeren.   

De 'Isseltaler Musikanten' werden 35 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal).  De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek.
Eind 2012 heeft het orkest de vijfde cd met de titel ‘Isseltaler Schwung’ uitgebracht. Op de cd staat een zeer mooie weergave van 35 jaar Egerländermuziek door de Isseltaler Musikanten.

Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Voor Nederlandse begrippen brengt het ensemble Egerländerblaasmuziek op topniveau. De afgelopen jaren heeft het orkest veel successen op haar naam geschreven. Dirigent Bennie ter Heide treedt met het orkest dan ook met regelmaat in de voetsporen van Ernst Mosch, de peetvader van de Egerländerblaasmuziek. 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus