Cobi ten Kate, Kracht van kleur in 't Sprengenhus

Geplaatst op zaterdag 20 september 2014, door Rein Aardema. Bron: Rheden Nieuws.nl

Op 28 september is het in ‘t Sprengenhus driemaal open huis. De zeegezichten en landschappen van de Dierense Cobi ten Kate zijn vanaf 28 september tot 23 november 2014 te bezichtigen. Tijdens de opening is er livemuziek van het duo DonkerBlond met Merel Hilhorst en Lisanne Heersink.

Open Dag
Daarnaast openen de biljart- en tafeltennisafdeling van Gazelle Sport Club Dieren hun deuren voor het kunstpubliek en andere belangstellenden. Vanwege de verbouwing van Gazellefabriek in Dieren hebben deze twee verenigingen hun onderkomen in buurdorp Laag-Soeren gevonden. 

Cobi ten Kate
Autodidact Cobi ten Kate woont en werkt in Dieren, waar ook haar kunstwinkel en atelier Kate & Co is gevestigd. Kleur staat centraal in haar werk, of zij nu schildert in acryl, olieverf, met de kroontjespen of een combinatie van deze materialen. Haar werk is herkenbaar aan kleurgebruik, de gelaagdheid en eigenzinnigheid.

Winkel en atelier Kate & Co is sinds oktober 2010 gevestigd op de Hogestraat in Dieren. Cobi verkoopt daar teken- en schildermaterialen, en geeft schildercursussen en workshops. Tevens zijn op zaterdagmiddagen vaak gastdocenten aanwezig die een workshop geven over hun specialiteit.

Open huis Gazelle biljart en tafeltennisvereniging
Sinds 29 mei 1957 bestaat de bedrijfsclub Gazelle Sportclub Dieren (GSCD) en kunnen werknemers meedoen met voetbal, volleybal, tafeltennis, hardlopen, biljarten, klaverjassen, koorzang en toneel. Door de verbouwing van de fabriek in Dieren moesten de biljart- en de tafeltennisvereniging op zoek naar een nieuw onderkomen voor de komende vijf jaar.

Gelukkig was er in ’t Soerense Sprengenhus voldoende en geschikte ruimte voor deze takken van sport. Op zondagmiddag 28 september staan de deuren van de nieuwe ruimtes open en kan iedereen een balletje slaan en kennismaken met biljarten.

Duo Donkerblond
Merel Hilhorst uit Dieren en Lisanne Heersink uit Bredevoort vormen samen het zangduo DonkerBlond. Zij zingen regelmatig op festivals, feestjes en bruiloften, covers uit de periode van de jaren 60 tot nummers van nu. De genres variëren van country tot pop en folk. De zangeressen gaan beiden naar de school voor de podiumkunsten in Arnhem.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus