Veiligheid gasten primair bij Vakantiedorp De Jutberg

Geplaatst op donderdag 17 juli 2014, door Rein Aardema. Bron: Rheden>nieuws.nl

Bij Vakantiedorp De Jutberg staat veiligheid van de gasten hoog in het vaandel! Afgelopen donderdag werden er diverse dode en loshangende takken boven een caravan met voortent en een vakantiehuis weggezaagd door een daarin gespecialiseerd bedrijf.
Alvorens tot verwijdering van de takken over te gaan werd de situatie eerst goed bekeken en beoordeeld. Vervolgens ging Jos Pit, van Horzelenberg Boomverzorging, via een ladder zo hoog mogelijk de boom in, om hierna gezekerd met klimtouwen en kettingzaag, verder te werken.

Geholpen door zijn maat, die beneden blijft staan en de zaak goed in de gaten blijft houden, omstanders en bewoners, daar waar nodig uit de gevarenzone houdt, worden vervolgens de gevaarlijke takken weggehaald. Dat hier heel wat kennis en kunde van zowel het klimmen als zagen op hoogte, nodig is, is zeer duidelijk.

“Ik dacht vanochtend na het afmaken van een kleine klus ook op vakantie te kunnen, echter terug gekomen op de zaak, kreeg ik deze klus nog toegewezen.” Aldus Jos Pit, die vakkundig, zonder schade, de dode en loshangende takken verwijderde.

Zie voor fot's en filmpje de site van Rheden.Nieuws.nl.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus