Ondanks tegenvaller toch geslaagd Oranjefeest

Geplaatst op woensdag 18 juni 2014, door Rein Aardema. Bron: Regiobodde Online.nl

Het was letterlijk een koude kermis, toen de organisatie vrijdagochtend te horen kreeg dat de gecontracteerde attracties niet naar het Oranjefeest van Laag-Soeren zouden komen. Na die mededeling was de exploitant uit Brabant niet meer te bereiken.


En dat terwijl juist dit jaar voor het eerst afspraken waren gemaakt met een nieuwe uitbater, nadat was besloten geen dienst meer te maken van de man die jarenlang de attracties regelde voor het Soerense dorpsfeest. Dus geen zweefmolen, draaimolen, schiettent en ander kermisvertier.

Een domper dus en een pijnlijk leeg kermisterrein. Maar geen nood, de Oranjevereniging huurde snel een aantal opblaas speel- en springtoestellen waar de jeugd zich naar hartelsut op kon uitleven en het werd een geweldig feest. Vrijdagavond werd in de feesttent eerst naar het Nederlands Elftal gekeken en het zal niemand verbazen dat het na de 5-1 zege van Oranje een grandioos feest werd. En omdat ook de zaterdag perfect verliep, kijken ze in Laag-Soeren toch terug op een méér dan geslaagd Oranjefeest.
 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus