Soerenaar bindt strijd aan met 'straatracers'

Geplaatst op zaterdag 14 juni 2014, door Rein Aardema. Bron: de Gelderlander

Wim Nijman uit Laag-Soeren wil dat de politie werk maakt van het aanpakken van illegale straatraces.

Nijman meent dat hij en zijn vrouw slachtoffer zijn van zo'n race. Ze werden 13 november op de Kanaalweg in Dieren aangereden door een man uit Eerbeek in een zwarte Honda, die volgens hem te hard reed en geen licht voerde.

Bevestiging
Nijman kreeg recent de bevestiging van de politie dat de man inderdaad te hard reed en waarschijnlijk ook geen licht aan had. De Soerenaar beweert dat zijn vrouw, die achter het stuur zat, daardoor de Eerbekenaar niet heeft gezien. Ze verleende hem zodoende geen voorrang.

Gepimpt
Volgens Nijman doken snel na het gebeurde nog 5 auto's op die volgens hem 'gepimpt' waren. Dat duidt voor hem op een straatrace. De Eerbekenaar ontkent dat hij deelnam aan een straatrace. Hij was in de buurt om zijn nieuw aangeschafte auto te bekijken, claimt hij. De man erkent wel dat hij te hard reed. Hij dacht dat zijn tempo daar was toegestaan

Geen aanwijzing

De politie zegt dat ze wel werk wil maken van de aanpak maar dat ze geen aanwijzing heeft dat sprake was van een straatrace. Het fenomeen zou niet structureel voorkomen in de gemeente Rheden. Volgens Nijman, die zegt dat hij nekpijn opliep in november, is het racen gevaarlijk en zorgt het voor onaanvaardbare overlast. Hij hoopt dat meer mensen zich bij de politie melden met informatie over races.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus