Inschrijving strijkersdag

Geplaatst op donderdag 1 mei 2014, door Rein Aardema. Bron: De Regiobode Online.nl

De inschrijving voor de volgende strijkersdag is geopend. Op zondag 6 juli spelen amateurstrijkers samen in ’t Sprengenhus en iedereen kan hieraan mee doen. Het thema is Hollandse Meesters.
De deelnemers krijgen de hele dag les van deskundige musici. Een uniek kans om in korte tijd veel te leren over bijvoorbeeld samenspel, stijlbewust spelen en articulatie. Er is een beginnend en een gevorderd ensemble. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar.
Tijdens de strijkersdag spelen de gevorderde deelnemers De Kuhnau variaties van Hendrik Andriessen en daarbij nog (enkele delen) van een Concerto Grosso van Hellendaal. Voor beginnende spelers wordt speciaal repertoire uitgezocht. De dag duurt van 11.00 tot 20.00 uur. De betekende bladmuziek wordt ruim van tevoren opgestuurd. Deelnamekosten zijn 50 euro. Dit is inclusief koffie, thee, lunch en een eenvoudig diner.
Voor opgave en informatie kunnen violisten en altviolisten terecht bij Bos&Tjoelker Vioolschool, tel. 026 – 3612107 of tjoelkerbos@xs4all.nl. Cellisten en bassisten kunnen contacten opnemen bij Renske Béguin, tel. 06 - 18412002, renskecelliste@gmail.com.
Vermeld bij opgave aanvangend of gevorderd niveau en eventuele dieetwensen.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus