Nimmer Dor Nee is boos

Geplaatst op dinsdag 29 april 2014, door Rein Aardema. Bron: De Gelderlander

Stichting Nimmer Dor Nee is boos op de gemeente Rheden, nu die volgens woordvoerder Bob Bouhuijs probeert de stichting bij de Raad van State (RvS) buitenspel te zetten.

Steenuil
Nimmer Dor is een bouwplan in Laag-Soeren dat voorziet in zo'n 60 woningen. De raad zei er in december 2013 ja tegen. Het plan is omstreden omdat in de omgeving de beschermde steenuil broedt. Nimmer Dor Nee komt op voor dit dier en stapte naar de Raad van State.

Niet ontvankelijk
Uit de antwoorden aan de SP blijkt dat de gemeente aan de RvS heeft gevraagd Stichting Nimmer Dor Nee niet ontvankelijk te verklaren. Als reden wordt genoemd dat de stichting niets anders doet dan juridische procedures voeren. Ze zou een bredere maatschappelijke doelstelling moeten hebben. De SP vindt dat de gemeente op haar standpunt moet terugkomen. B en W willen dat niet.

Natuurwaarden
​Bouhuijs zegt dat Nimmer Dor Nee wel degelijk een bredere doelstelling heeft, zoals handhaven van natuurwaarden. "Ook zaten we in de commissie Nimmer Dor van Soerens Belang, en in de door de gemeente geïnitieerde klankbordgroep. Bovendien zijn publicaties verschenen namens de stichting."

Uitspraak
De gemeente wil zolang juridische procedures lopen niet inhoudelijk reageren. Naar verwachting doet de Raad van State in juli uitspraak over Nimmer Dor.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus