Druk nachtleven op LLS

Geplaatst op donderdag 6 februari 2014, door Rein Aardema

Op landgoed Laag Soeren staan 4 nachtcamera's. Ze staan er al ruim een jaar en in die tijd is er een stoet aan wilde dieren digitaal vastgelegd.

Bewoners Joke van Tol en Henny Hattuma zijn er druk mee. Vrijwel iedere  dag bekijken zij de beelden of verplaatsen zij de camera's binnen het landgoed op jacht naar de natuur. Edelherten, vossen, dassen en marters trekken 's nachts voorbij.

Huismeester Cor Arnoldussen bewerkt deze beelden en zet ze op Facebook. Onlangs betrapte een camera ook twee enorme edelherten die over het terrein liepen. Dit filmpje heeft inmiddels al ruim 61.000 hits. Ook zag hij een ree met drie poten. ,,Ik wacht bewust met het op Facebook zetten van deze filmpjes om te voorkomen dat er op bepaalde dieren gejaagd gaat worden. LLS is ten slotte een priveterrein. Het filmpje met het hert met drie poten heeft nu al 7500 hits. Ik heb geen idee waar die populariteit vandaan komt.''

Henny Hattuma heeft deze camera's gekocht omdat hij nieuwsgierig is naar alles wat leeft en beweegt op het landgoed, wat dieren betreft dan. ,,Overdag komen hier geen dieren, ze zijn schuw, maar 's nachts is het een drukke bedoeling'', zegt hij.  

Zie ook Facebook: https://nl-nl.facebook.com/LandgoedLaagSoeren

 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus